wijkampwerkt Bosch Thermotechniek

Invented for life

Wil jij met jouw ideeën zinvolle technologie vormgeven? Of het nu gaat om de sector Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods of Energy and Building Technology – bij Bosch krijg je de kans om de levenskwaliteit van mensen wereldwijd te verbeteren. Welkom bij Bosch.

Bosch Thermotechniek is onderdeel van het internationale Robert Bosch-concern. In het kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor heel Europa. Specialisten ontwikkelen hier de warmtetechnologie van de toekomst: HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met universiteiten, onderzoeksinstituten en gespecialiseerde industrieën.

De afdeling Field Service Commercial Heat verwelkomt met veel enthousiasme een

Teamleider Industrie en Utiliteit

Field Service Commercial Heat

De afdeling

De afdeling Field Service Commercial Heat staat voor absolute zekerheid voor de klanten in de industriële en utiliteitsmarkt en de gebruikers van de industrie en utiliteit producten. Denk aan warmtekrachtkoppelingen (WKK), groot vermogen ketels of cascade systemen voor bijv. zorginstellingen, theaters, dierentuinen en sportcomplexen.

De afdeling is verantwoordelijk voor inbedrijfstellingen en richt zich op de nazorg van de producten middels onderhoud en het oplossen van storingen. Ook voor gespecialiseerde installatietechnische vraagstukken staat Field Service Commercial Heat hun partners bij met de juiste adviezen.

De medewerkers hebben zelf rechtstreeks contact met de eindklant en zijn daarbij dus adviseur én ambassadeur van de eigen organisatie. De ontwikkeling en productie van de middelgrote en grote vermogens Bosch producten vindt plaats in Duitsland.

Een dynamische en boeiende organisatie en afdeling waarbij zelfstandigheid en ondernemerschap gestimuleerd worden. 

Wat ga je doen?

Als Teamleider geef je leiding aan 6 Service Monteurs (verantwoordelijk voor de uitvoering, inbedrijfname en een correcte oplevering van het systeem) en 2 Adviseurs Back Office Medewerkers in de binnendienst (verantwoordelijk voor planning, administratie en facturatie). Door de te verwachten groei in serviceverlening, zal het aantal Service Monteurs de komende jaren toenemen.

De Teamleider heeft een motiverende en coachende rol. Saamhorigheid en respect zijn hierbij belangrijke kernwaarden.

Het werkgebied omvat geheel Nederland en dus ben je veelal op locatie bij de klant. Uiteraard ben je (bijvoorbeeld voor teamoverleg) ook af en toe aanwezig op het hoofdkantoor in Deventer. Op termijn zal je als Teamleider vaker in Deventer aanwezig zijn.

Naast het dagelijks leidinggeven ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van de afdelingsdoelstellingen, het verbeteren van afdelingsprocessen, beheer van SCIOS & VGM handboek en neem je deel aan projectgroepen.

Gezien het specialisme van de Commercial Heat producten word je eerst als Service Monteur ingezet om de producten en de markt goed te leren kennen. Op enig moment neem je gefaseerd de werkzaamheden van de huidige Teamleider over.

Voor de industriële markt ondersteun je de Sales Engineer.

Door jouw stijl van leidinggeven haal je het beste uit jezelf en uit je medewerkers.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Field Service.

Wie ben jij?

  • HBO werk- en denkniveau, verkregen middels werkervaring en/of opleiding.
  • Ervaring met elektrotechnische installaties, bij voorkeur in industrie en utiliteit.
  • Ervaring met bijvoorbeeld warmtekrachtkoppelingen (WKK), frequentieregelaars en meet- en regeltechniek is uiteraard een sterke pré.
  • Leidinggevende ervaring (of het talent daarvoor) binnen een Field Service organisatie.
  • Kennis van en ervaring met Lean Management.
  • Kennis van en ervaring met de SCIOS regelgeving. Bijvoorkeur gediplomeerd EBI ‘er scope 1 en 2 (scope 3,4,5,6,7a,7b is een pré.)
  • In het bezit van een VCA – VOL certificaat is een pré.
  • Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk.
  • Goede talenkennis van het Engels en Duits is een pré.
  • Personele aangelegenheden als functioneringsgesprekken, het ontwikkelen van medewerkers, ziekteverzuimbegeleiding etc. zijn jou niet vreemd of ben je bereid om jou dit eigen te maken.

Competenties

  • Proactieve, resultaat- en taakgerichte en ambitieuze mindset.
  • Werkt gestructureerd, weet prioriteiten te stellen en houdt overzicht.
  • Ownership en overtuigingskracht.
  • Teamspeler en teambouwer.
  • Sterk in coaching en transformationeel leiderschap.
  • Relationeel én technisch sterk onderlegt.
  • Gesprekspartner op ieder niveau.
  • Geen negen tot vijf mentaliteit.
  • Commerciële vaardigheden.  

Wat biedt Bosch Thermotechniek en waarom is deze baan interessant voor jou:

De producten zijn internationaal toonaangevend. Dat wil Bosch Thermotechniek zo houden, door elke dag weer grensverleggend bezig te zijn en alles eruit te halen wat erin zit. Daarom bieden ze de mensen de kans om ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en succes alles uit zichzelf te halen. Nieuwsgierig zijn, verder kijken dan het eigen vakgebied…, het wordt bij Bosch van harte gestimuleerd, o.a. middels trainingen en opleidingen. Uit ervaring weten ze dat dit de manier is om niet alleen jouw grenzen, maar ook hun grenzen te verleggen.

Uiteraard horen een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en uitstekende doorgroeimogelijkheden (op nationaal en internationaal niveau) bij dit pakket.

Een leaseauto, laptop, telefoon, 40 verlofdagen, een sportvergoeding en een studiekostenvergoeding zijn ook onderdeel van dit pakket. 

Hoe nu verder?

Bosch Thermotechniek heeft Wijkamp Werkt gevraagd om te ondersteunen bij het werven van deze en toekomstige nieuwe medewerker(s). Talentscout Edward kent de wensen, eisen en de cultuur van Bosch Thermotechniek.

Indien jij geprikkeld bent en meer wilt weten bel dan naar 06 10 33 96 51 of mail jouw curriculum vitae naar edward@wijkampwerkt.nl

Een motivatie(brief) toevoegen mag wel (als je dat zelf wenselijk of noodzakelijk vindt) maar is niet nodig! Als jouw curriculum vitae daar aanleiding toe geeft, bespreek ik jouw motivatie liever face-to-face op een door jou te bepalen datum, tijd en locatie. Dat kan dus ook in de avonduren of in een weekend.

Om te solliciteren op deze vacature stuur je je sollicitatie naar edward@wijkampwerkt.nl

Solliciteer met je curriculum vitae