De vraag naar HR-professionals stijgt nog steeds, vooral naar professionals die mensen kunnen begeleiden bij het vinden van ander werk. In het derde kwartaal van dit jaar namen de HR-vacatures met een derde toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Daaruit is een opvallende trend waarneembaar. Er zit namelijk een duidelijke stijging van het aantal vacatures gericht op arbeidsbemiddeling ‘met de mens als vertrekpunt in plaats van de functie.’ Een voorbeeld is de functie van consulent arbeidsbemiddeling. Vooral binnen de overheid is de vraag naar dergelijke HR-profielen groot. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grote veranderopgave waar de overheden voor staan.

Zo zet de mobiliteitsorganisatie van de rijksoverheid ‘jobhunters’ in om ander werk te vinden voor rijksambtenaren die herplaatst moet worden. De jobhunter introduceert medewerkers bijvoorbeeld bij potentiele werkgevers of initieert netwerkgesprekken. Uitgangspunt is het maken van de beste match. Dat is waar ik ook voor sta. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die ik te bieden heb? Neem dan direct contact op via edward@wijkampwerkt.nl